Xboxblog.nl

Zoeken


Gears of War review

Gepost op Monday, 25 December 2006 om 14:42 door jeroen in Review | 4 Comments »


Voordat Gears of War verscheen op de Xbox360 was er nog geen game verschenen die de next-gen hype echt waar kon maken. Weliswaar waren er bepaalde games waarin je kon merken dat je met een next-gen console te maken had. Met Gears of War zal dit beeld helemaal veranderen. Er zijn niet voor niets al meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht..

Marcus Fenix, ex-soldaat, neemt het samen met enkele teamgenoten op tegen de Locust. Dit vijandig kwaad is er op gebrandt om de mensheid compleet uit te roeien, en zal dan ook geen mogelijkheid uit de weg gaan om dit doel niet te verwezenlijken.

Lets play!
In het begin van de game kun je kiezen om eerst de training te doorlopen of gelijk voor de actie te kiezen. De training-modus loont de moeite om te doorlopen, al is het enkel vanwege het dekkingssysteem waar je in de game veelvuldig mee te maken zult krijgen. Gears of War is namelijk niet een rush-and-shoot game, er komt veel meer tactische kennis bij te kijken. Besluit je echter de training te laten lopen dan zul je niet veel missen: tijdens de game krijg je op veelvuldig tips waar je gebruik van kunt maken. Zit je in dekking achter een muurtje, dan zal er bijvoorbeeld wanneer je de linker analoge stick in de richting van het muurtje beweegt een icoontje verschijnen dat weergeeft dat je over het muurtje kunt springen als je op A drukt.

Active reload
De active reload is een vernieuwend en belangrijk element in de game, welke het verschil tussen dood en levend kan maken. Wanneer je magazijn namelijk leeg is zal Marcus automatisch zijn nieuwe patroon klaar maken voor gebruik. Je kunt echt ook op elk gewenst moment kiezen om te reloaden waarbij er een balkje gaat lopen. Als je op het juiste moment de reloadknop weer indrukt zal Marcus sneller herladen en zullen de kogels meer schade toebrengen. Druk je echter verkeerd, dan raakt je wapen tijdelijk geblokkeert en duurt het herlanden langer dan normaal.

Levensmeter
Er is een nieuwe hype ontstaan voor shooters, namelijk het ontbreken van een levensmeter. Zo zal ook Gears of War hier niet over beschikken en hoef je ook niet te zoeken naar verbandtrommels, hartjes of rode kruizen. Als Marcus geraakt wordt dan verschijnt er langzaam een doodshoofd in het scherm, zodra deze helemaal zichtbaar is dan is het “basta finito” oftewel game over, tenzij je samen met een vriend speelt, dan kan deze je weer tot leven brengen. Blijf je bij een deels gevuld doodshoofd lang genoeg uit het vuur van de vijand, dan zal Marcus zich uiteindelijk weer helemaal herstellen.

Co-op modus

De game biedt de mogelijkheid om te game met 2 spelers om één scherm te spelen. Zoals je eerder al kon lezen kun je een speler die bijna het loodje legt nog redden, terwijl dit normaal gesproken geen optie meer is. Natuurlijk en niet zo verwonderlijk kun je deze game nog leuker spelen via Xbox Live. Als je in het bezit bent van een Xbox Live Gold account kun je een vriend uitnodigen en kan deze je joinen in de single-player modus. Het samen spelen biedt als voordeel dat de game pas afgelopen is wanneer je allebei dood bent. Bijkomend nadeel is dat je op sommige punten in de game afzonderlijk verder moet, wanneer dan één van beide spelers wordt neergeknald is het gedaan en kun je overnieuw beginnen.
In de multiplayer zijn er 3 verschillende modus die je kunt volgen, maximaal te spelen met 4 tegen 4. Zo is er de Warzone modus, hierin speel je met 2 teams tegen elkaar en is het de bedoeling om het andere team te vernietigen. Speel je de Assassination modus, dan speel je wederom met 2 teams en heeft elk team heeft 1 leider welke om het leven gebracht moet worden. De laatste modus is de Execution waarbij je als doel hebt om je tegenstander met een speciale aanval voorgoed om te leggen.



Gears of War is zonder enige twijfel de allermooiste Xbox 360-game die er op dit moment te krijgen is, zowel kwa gameplay als graphics. Je zult er een vermakelijke tijd aan beleven en versteld staan van de mogelijkheden die de game biedt.

Uitgever: Microsoft Game Studios
Genre: 3rd Person Shooter





4 Reacties op “Gears of War review”

  • Miko schrijft,

    dit spel is overhyped

  • jeroen schrijft,

    Waar baseer je dit precies op? Zoals je weet zijn er meer dan 2 miljoen games verkocht, en ook online is de game een groot succes. Kun je je mening verduidelijken?

  • GearsOfPoep schrijft,

    ik heb de game zelf ook … en hij is supervet 🙂

  • tony schrijft,

    wat Miko bedoelt is dat de game niet dat is wat iedereen had gedacht. De singleplayer is te kort en de multiplayer is al snel saai na een tijdje spelen. grafisch gezien is het fantastisch, maar ik heb inmiddels mijn gears of war weggelegd voor rainbow six: vegas

  • Geef een reactie:

    Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
    URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.



    Advertentie


     

    RSS RSS Webfeed

    Tips, ideeën, suggesties?
    tips@xboxblog.nl



     (C) 2005-2024 Xboxblog.nl