Xboxblog.nl

Zoeken


Halo 3 – Finish the Fight…

Gepost op Thursday, 14 December 2006 om 12:03 door jeroen in Preview | 3 Comments »

Tijdens de E3 persconferentie van Microsoft is Halo 3 aangekondigd, het lang verwachte derde deel in de Halo serie en het debuut van de Master Chief op de Xbox 360. Velen hebben in spanning gewacht op deze aankondiging en zowel gamers als Microsoft hebben hoge verwachtingen van deze game. Bill Gates werd er zelfs bijgehaald om de aankondigingstrailer te laten zien. Voor diegenen die er niet bij konden zijn werd tegelijkertijd met de aankondiging op de E3 de trailer op Xbox Live Marketplace gezet.

De langverwachte trailer (E3 content)
De trailer begint met een uitzicht op een bijna kale vlakte, op de voorgrond stofwolken en een omgevallen verkeersbord. Op de achtergrond staan een paar grote vervallen ringvormige structuren en bomen die je verwacht te zien in Afrika. Terwijl de camera langzaam uitzoomt komt Cortana in beeld, de vrouwelijke kunstmatige intelligentie die je in vorige delen te hulp schoot. Haar holografische projectie wordt langzaam steeds duidelijker terwijl ze begint te vertellen. “I have defied gods and demons”. Op de achtergrond zien we de Master Chief aanlopen. Net nadat ze zegt “I am your shield, I am your source” verschijnt de Master Chief duidelijk in beeld. In zijn hand de originele assault rifle uit de eerste Halo. Terwijl Cortana’s gezicht in beeld komt vertelt ze “I know you. Your past, your future”. De Master Chief draait zich om en we zien op de achtergrond een aantal Covenant Ghosts langsvliegen. In een heel wijd shot zien we een gigantisch Covenant schip tegen een felle neergaande zon. Terwijl de camera naar rechts draait wordt in de verte een hele grote structuur zichtbaar, daarboven een dreigende lucht met een soort draaikolk van wolken. Bliksem slaat neer en het bouwwerk opent zich. Het lijkt alsof de Covenant er massaal op is uitgetrokken om de activering van deze structuur mee te maken. Een schokgolf komt voorbij en de constructie opent zich. In het vizier van de Chief reflecteert een opbouw van energie die vervolgens in een verblindende witte straal licht richting de wolken schiet. Het beeld wordt zwart en Cortana zegt “This is the way the world ends”. Het nieuwe Halo 3 logo komt in beeld en de dramatische trailer sluit af met de tekst “Finish the fight. 2007”.

Het lijkt alsof de stijl met dit deel wat realistischer en duisterder is geworden. Volgens de developer, Bungie, is de trailer een goede indicatie van het uiteindelijke spel. Sfeervol met een episch verhaal. Duidelijk minder ‘luchtig’ dan de vorige delen, passend voor het slot van de trilogie. Veel van het nieuwe verhaal krijg je niet mee uit de trailer maar gelukkig heeft Bungie wat meer informatie vrijgegeven. Het beeldmateriaal is uit een level op ongeveer een derde van het spel. Het bouwwerk dat zich opende is gebouwd door de Forerunner, ook de maker van de ringvormige planeten waar de serie naar vernoemd is, en speelt een belangrijke rol in het verhaal. De Aarde is overgenomen door de Covenant en Cortana zit ergens ver weg, in een ander sterrenstelsel. Aan het (abrupte) einde van Halo 2 bleef onduidelijk of Cortana nou aangetast was door de Gravemind of volledig vernietigd. Aan haar onheilspellende opmerkingen kunnen we opmaken dat het het eerste is geweest.

Het beeldmateriaal uit de trailer bestaat uit elementen uit het uiteindelijke spel en veel ervan kunnen we, volgens Bungie, terug verwachten als we het spel spelen. De trailer draaide realtime op de 360 en door de kracht van het apparaat zijn er een hoop mogelijkheden bijgekomen voor de developer. Neem de mooie belichting, hiervoor is een nieuwe belichtingsmethode gebruikt waarbij elk object individueel door dezelfde lichtbron wordt verlicht. Op deze manier kan bijvoorbeeld de zon echt alles er onder verlichten, iets wat in de trailer goed zichtbaar was aan de mooie zonsondergang. Door een nieuw particle system krijgt de atmosfeer ook echte dichtheid waardoor bijvoorbeeld het zonlicht realistisch breekt en daardoor de ondergrond extra mooi belicht. De Master Chief zelf ziet er ook beter uit dan ooit. Op het eerste gezicht nog de vertrouwde MC maar na nadere inspectie is er toch veel veranderd. Zo bestaat zijn pak nu uit meerdere lagen. Van het rubberen ‘undersuit’ tot de glimmende platen armour. Elk afzonderlijk getextured en, wederom, prachtig belicht. Volgens Bungie kan je nu de ammo counter op je wapen aflezen in de reflectie op je pak. Met de graphics lijkt het dus wel goed te komen maar er blijven nog een hoop vragen onbeantwoord. Hoe zien de andere levels er uit? Zijn er nieuwe voertuigen? Nieuwe enemies? Maar het belangrijkste nog wel, hoe gaat de gameplay vernieuwen en wat zal er nieuw zijn op multi player gebied? Genoeg redenen om dit spel in de gaten te houden.

Halo 3 zal naar verwachting in de lente 2007 uitkomen.
(Gamechoice.nl)

E3 Trailer

Commercial





3 Reacties op “Halo 3 – Finish the Fight…”

  • Edje schrijft,

    Fantastisch Joene!

  • Sanderinho schrijft,

    Netjes hoor gast, echt een vette site, hoop dat je flinke bekendheid en alles krijgt, samen met twillert!

  • ruben schrijft,

    zwaar stoer

  • Geef een reactie:

    Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
    URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.



    Advertentie


     

    RSS RSS Webfeed

    Tips, ideeën, suggesties?
    tips@xboxblog.nl



     (C) 2005-2024 Xboxblog.nl