Xboxblog.nl

Zoeken


Xbox 360 op de X05 in Amsterdam

Gepost op Wednesday, 5 October 2005 om 15:56 door vink in Nieuws | 3 Comments »

X05 in AmsterdamTijdens het game-event X05 in Amsterdam heeft Microsoft de Xbox 360 gepresenteerd. Het jaarlijkse evenement is gisteren en vandaag in de Westergasfabriek gehouden, de locatie van deze bijeenkomst werd tot op het allerlaatste moment geheim gehouden. Het bijzondere is namelijk dat de opvolger van de Xbox voor het eerst met speelbare spellen is vertoond aan de wereld. Het X0-evenement wordt door Microsoft gebruikt om belangrijke aankondigingen te doen. En staat bekend dat daarvoor altijd een bijzondere locatie uitgekozen wordt.

De eerste X01 was in Cannes, voor X02 werd er een pretpark in Sevilla afgehuurd en in 2003 was het event in een exclusieve beachclub aan de Côte d’Azur. In 2004 werd er echter geen X0 gehouden.

In de aanwezigheid van massale internationele pers vertelden de verantwoordelijken voor de Xbox 360, Robbie Bach, Peter Moore en Jay Allard, wat we kunnen verwachten van de nieuwe console. Robbie Bach, Chief Xbox Officer, sprak over het succes van de Xbox en vertelde dat dit voor Microsoft de eerste stap was om een positie te verkrijgen binnen de console wereld. Successen voor de Xbox waren er in de VS en Europa, iets waar Bach trots op is. Minder succes was er in Azië en vooral Japan. Een erg moeilijke markt, waar Microsoft met de Xbox 360 een slag wil inhalen. Volgens Bach zullen er voor de Xbox 360 games uitkomen die Japanners in het bijzonder zullen aanspreken, iets wat met de Xbox tot nu toe nog niet is gelukt (bron: nu.nl).





3 Reacties op “Xbox 360 op de X05 in Amsterdam”

  • Raslon schrijft,

    uhhh beetje laat de x06 in barclona is allang voorbij!

  • zwiemelhaar schrijft,

    Zo, zo…erg up-to-date zijn jullie…

  • jeroen schrijft,

    Dit heeft te maken met het feit dat deze berichten in het verleden al op de site zijn geplaatst. Dat deze berichten nu doorgegeven worden aan de headliner komt doordat wij onze post op 1 pagina van 10 naar 20 hebben gehoogd. Onze excuses hiervoor.

  • Geef een reactie:

    Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
    URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.



    Advertentie


     

    RSS RSS Webfeed

    Tips, ideeën, suggesties?
    tips@xboxblog.nl

    Gerelateerde artikelen:




     (C) 2005-2024 Xboxblog.nl